Modieuze chit-chat

Zomer 2011

De persdossiers met wintercollecties stroomden de voorbije weken binnen. Mailbox en postbus verslikten zich in al die winterse trends. Maar dikke truien en jassen zijn voor later, een weergod voelt zich al snel genoeg uitgedaagd… Eerst wentelen we ons nog een tijdje in zomertrends,… die van volgend jaar!

Maandag trek ik richting Modefabriek in Amsterdam, want voorlopig blijven we in ons land verstoken van modevakbeurzen. Om een beetje beslagen ten ijs te komen, sprokkelde ik alvast links en rechts wat impressies van wat de zomer 2011 ons zal brengen.

De kleurkaarten van Textilia ogen alvast veelbelovend. Ik zie veel groen! Eindelijk! Green is trouwens the new black, aldus The Guardian. Dat ze het over mannenmode hebben, laat ik maar even buiten beschouwing:)

 Nog voor de mannen: colourblocking zoals bij Raf Simons voor Jil Sander, maar ook bij Marni: Ook de dames blijven niet verstoken van een vrolijk kleurenpalet. De resort collecties doen me alvast dromen van lange jurken, kaftans, zowel zachte als uitgesproken kleuren, old-skool broekpakken. Kortom: veel sixties- en seventies-invloeden. Love it! Hieronder achtereenvolgens: Chanel, Emilio Pucci & Alexander McQueen.

Vlekkerige jeans kan deze winter al, een tendens die volgend jaar verder gezet wordt. Daar bovenop: Knip- en plakwerk dat een geheel nieuw jeanssilhouet creëert. Twee trends die geïllustreerd worden met deze beeldjes van Bread & Butter. Boven Criminal Damage, onder Mustang.

 

Verder kwam ik nog een hele reeks trendprognoses tegen, maar die komen nog wat abstract over. Toch maar eerst al dat moois van dichtbij gaan bewonderen!

0 reacties op “Zomer 2011

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: