Genieten

Gossip Girl & liefde voor muziek

Gossip Girl is niet meteen m’n favoriete kijkvoer. Daarvoor zijn de verhaallijnen me vaak te slap en de dialogen bij momenten nogal onnozel. En toch kijk ik regelmatig. Onder meer voor Ed Westwick die als Chuck Bass zo geweldig goed een “badass you love to hate” kan neerzetten. En uiteraard ook voor de highfashion- outfits, die me zelfs nog beter liggen dan wat Carrie indertijd in SATC droeg.

Maar de belangrijkste reden dat ik kijk naar Gossip Girl is de muziek. Ik denk dat ik opgeteld nog geen tien minuten van de reeks gezien had, toen ik toch al deze soundtrack kocht. Chop Shop Records zit achter deze plaat, het label van Alexandra Patsavas. Zij werkt(e) als muziekverantwoordelijke voor bekende series als The O.C., Grey’s Anatomy, Private Practice, Without a Trace, enz… Patsavas is zowat m’n muzikale heldin. Ik maakte kennis met haar werk dankzij The O.C. Inhoudelijk ook niet echt m’n ding, maar wel steeds met de juiste muziek op het goede moment.

Bij tv mogen de beelden dan wel het belangrijkste zijn, de muziek kan zoveel bijdragen aan de sfeer…of net verknallen… Voor m’n werk ben ik continu op zoek naar deuntjes die catchy zijn, maar toch (nog) niet grijs gedraaid op de radio; die goed passen bij de beelden, maar ook weer niet te getelefoneerd overkomen,… Een klus die veel tijd in beslag kan nemen, maar het behoort met stip tot m’n favoriete onderdelen van m’n werk.

Series met goede muzieksamenstellers zijn ideaal om je muziekkennis uit te breiden. Zo ben ik beginnen soundtracks kopen van The O.C. , Grey’s  Anatomy, Six Feet Under, Nip/Tuck, enz…

Ondertussen kan ik niet meer op een normale manier tv kijken. Van zodra ik een catchy tune hoor, neem ik m’n laptop en zoek het nummer op.  En in veel gevallen eindig ik bij iTunes… Dit was bv. de oogst van twee afleveringen Gossip Girl die dit en vorig weekend op Vijftv te zien waren. Twee nummers die al enkele jaren oud zijn, maar die ik niet kende. Dankjewel Gossip Girl!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Gossip Girl & liefde voor muziek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: