Koken & genieten

Salmon tartare / Zalmtartaar

Click to enlarge

Brief English translation: My version of salmon tartare: Cover a slice of toasted bread with a mix of finely sliced carrot & spring onion (add some lemon juice, olive oil, pepper & salt). Mix fresh salmon with ginger paste, coriander, soy sauce & pepper. Put the salmon on top of the vegetables. Decorate with sesame seeds & some coriander.

Nederlands: Dit is echt luxe comfortfood als ik geen tijd/weinig zin heb om lang aan de stoof te staan en toch is iets gezonds wil eten: mijn versie van zalmtartaar.

Bereidingswijze: Steek een rondje brood uit met een serveerring. Druppel er wat olijfolie over en rooster het sneetje een vijftal minuutjes in de oven (op 180 graden). Leg het sneetje brood op een bord met daarop een mengeling van fijne reepjes wortel (met de dunschiller gesneden) en lente-ui (er mag hier nog wat olie en citroensap bij + peper en zout).

Daar bovenop komen de blokjes verse zalm. De vis is opgewerkt met koriander, sojasaus, peper én…..gemberpasta. Delhaize heeft er heel lekkere in de kruidenafdeling (wat mij betreft dé culinaire ontdekking van het jaar!). Als afsluiter het bord decoreren met sesamzaadjes en enkele blaadjes koriander. Klaar!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Salmon tartare / Zalmtartaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: