Modieuze chit-chat

Vrolijk Fins: Minna Parikka

Tijdens de voorbereiding van m’n reis naar Finland viel m’n oog op de collecties van schoenenontwerpster Minna Parikka. Ze tekent ook wel ballerina’s, maar Minna heeft duidelijk een voorkeur voor torenhoge hakken. Én voor kleur, wat redelijk typisch is voor Fins design (denk maar aan Marimekko).

In haar zomercollectie viel ik vooral voor de pumps met “gesmolten ijs”-effect. Ik ben vertrokken naar Finland met ergens in m’n achterhoofd het vage plan om me zo’n paar aan te schaffen. Of misschien zo’n clutch…

Toegegeven, de verleiding was groot toen ik in de kleine, maar charmante flagship boutique stond van Minna Parikka (aan de Bulevardi 24, één van de grote straten in Helsinki). M’n Visa lonkte voor een tweede keer toen ik de pumps in het vizier kreeg in de shop van Design Forum Finland (de organisatie die Fins design promoot). Maar de prijs was me uiteindelijk toch te hoog (om en bij de 300€). En dan moest ik die dure pumps nog heelhuids naar België zien te krijgen (met de backpack reizen is trouwens het ideale anti-shoppingmiddel!)

Nog een tip voor shoe-addicts die deze zomer naar Helsinki trekken: Tot eind augustus brengt Minna Parikka haar kleurrijke wereld ook naar shopping center Kluuvi (in winkelstraat Aleksanterinkatu 9) met een pop-up. Je kan jezelf ook in verleiding brengen door een kijkje te nemen op haar online shop of eens te struinen door het aanbod van Zalando

Met een paar Minna Parikka’s of één van haar clutches bevind je je in ieder geval in hip gezelschap, want o.a. ook Beth Ditto en Fergie werden er al mee gespot.

0 reacties op “Vrolijk Fins: Minna Parikka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: