Koken & genieten

Zalmballetjes in een krokant jasje

Fascinerend vind ik het altijd hoe Pascale Naessens met eenvoudige ingrediënten, maar originele combinaties verrassende gerechten op tafel weet te zetten. In één van de afleveringen van Mijn Pure Keuken op Vitaya bereidde ze een voorgerecht met rauwe zalm & een tapenade van pijnboompitten. Ik kon niet wachten om het uit te proberen en m’n moeder beaamde volmondig dat het goed was.

Toen rijpte het idee om een variant te bereiden: een zalmballetje met rauwe of gerookte zalm. De vis is fijngehakt in een cuttermachine en opgesmukt met een beetje olijfolie, limoensap en peper/zout. Daar draaide ik balletjes van en rolde die in een mix van fijn gestampte geroosterde pijnboompitten met olijfolie en balsamicoazijn (de pijnboompitten moeten fijner gestampt zijn dan bij het gerecht van Pascale, zodat het mengsel blijft kleven aan de zalm). Daar bovenop nog een half kerstomaatje en een blaadje munt of basilicum. Een prikker erdoor en klaar!

2 reacties op “Zalmballetjes in een krokant jasje

  1. Dankje voor je reactie!
    De armband met een doodskop op is van Magali Pinchasi en de zilvere is van H&M
    xxx

  2. mediameiske

    Thx! Ik heb een zwak voor mooie armbanden en ben altijd op zoek naar nieuwe exemplaren:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: