Design

Bloemetjesbehang & high-end design

Pas gisteren kwam het er van om de Biënnale Interieur in Kortrijk te bezoeken. Voor het eerst in tijden nog eens een beurs verkend zonder cameraploeg. Wat een heel andere dimensie geeft. Mét cameraploeg leg ik een strakke planning vast, die meestal bij voorbaat overvol zit en onderweg nog wordt aangevuld met “oh kijk, dat ziet er ook leuk uit”. Niet zo gisteren: Een vage voorbereiding, wat rondslenteren en zien wat er op me afkomt. Een ideaal inspiratiemoment!

Ben je nog niet tot op de Biënnale geraakt, dan zou ik je durven aanraden om van de slotdag gebruik te maken. Alleen al in Kortrijk Xpo loop je je de benen van het lijf en dan is er ook nog het Buda-eiland in het centrum van de stad (tussen die twee rijdt een gratis shuttle dienst).

Op Buda is zeker The Battle een aanrader. De Invasie verzamelt een veertigtal designers, onder meer in “De VILLA”: Een echte villa, uit lang vervlogen tijden, bloemetjespapier incluis, en het ene kleine kamertje na het andere. Nostalgie troef dus. Het gebouw zal helaas afgebroken worden. Een extra reden om er eens binnen te piepen. De designers exposeren en demonstreren er vandaag nog van 12 tot 21 uur.

Mijn, volstrekt onvolledige, selectie Interieur 2012:

0 reacties op “Bloemetjesbehang & high-end design

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: