Wie ben ik?

Hallo, welkom op deze blog! Wie weet stel je jezelf wel de onderstaande vragen. Wat een toeval! Hier zijn de antwoorden:

Wie ben je?

Roepnamen variëren van Isa, tot Belle en Belleke. Officieel en voluit: Isabelle Francesca Uselli.

Wat doe je?

Freelance werken in de media. Een drievuldigheid van copywriting, voice-overklussen en productiewerk achter de schermen bij het lifestyleprogramma Tendens.

The Picnic Guest, waarop slaat dat?

Ik ben verzot op zelfgemaakt meeneemvoedsel: voor picknicks, naar ’t werk, in de auto…. Het maakt me onrustig als ik in de werkpauze nog snel eten moet gaan ‘zoeken’. Een netjes geprepareerde lunch helpt ook bij de gezonde voornemens. Daarnaast ben ik er zeker van dat m’n collectie lunchboxen en vershouddozen ruimschoots het nationaal gemiddelde overstijgt. Het was dus of een blog beginnen of Tupperware-consulente worden. Het verkoopstalent is halvelings aan me voorbij gelopen, vandaar de eerste optie.

Dit is dus een foodblog?

Ik noem het een foodblog met een persoonlijke touch. Er sluipt soms wel eens een ander verhaaltje binnen, maar het gaat hier inderdaad hoofdzakelijk over eten, koken, mealpreppen en m’n eeuwige zoektocht naar een gezonde levensstijl. Ik ben geen voedingsspecialiste en pas goed op met gezondheidsclaims. Wel waak ik over dat m’n ideeën passen in een evenwichtig voedingspatroon waarin ook plaats is voor guilty pleasures.

Kan je eigenlijk wel goed koken?

Gemiddeld. In kookwedstrijden zal ik bijlange niet alle andere kandidaten naar huis stomen. Ingewikkelde kookprocessen moet je hier niet verwachten. Wel ben ik hoogst culi-curieus van aard en ga ik steeds op zoek naar verrassende, voor mij ongekende smaakcombinaties. Ik ben ook bedreven in het “recyclagekoken”. Meermaals per week stel ik mezelf de vraag: “Wat gebeurt er als ik deze restjes in dezelfde pot gooi?”. Toegegeven, met wisselend succes. Ik wil voedsel ook zo veel mogelijk redden van een roemloos einde in de vuilnisbak. Overrijpe bananen, zachte tomaatjes, de stam van een broccoli,…: er valt meestal nog iets lekkers voor te verzinnen!

What’s with the Dunglish?

Sommige posts op deze blog zijn in het Engels, andere zijn zelfs tweetalig. Die stammen nog uit de tijd dat m’n ambities verder reikten dan de beschikbare uren in een dag. Ik was bovendien altijd als de dood om in “steenkolen Engels” te vervallen. Dus concentreer ik me nu liever op een kwalitatieve Nederlandstalige blog dan op een halfslachtige Engelstalige blog.

Van wie zijn de foto’s op deze blog?

Van mezelf. Tenzij anders vermeld. Deze hier boven bijvoorbeeld is van Jochen Decostere (niet alleen freelance fotograaf, maar ook talentvol regisseur, cameraman en illustrator). 

Meer weten?

Vragen, opmerkingen? Op zoek naar een Vlaamse inleesstem, copywriter, tv-producer of culinair redacteur? Meer info en contactgegevens vind je op www.isabelleuselli.be