Wie ben ik?

Hi, welkom op deze blog! Wie weet stel je jezelf wel de onderstaande vragen. Wat een toeval! Hier zijn de antwoorden:

Wie ben je?

Roepnamen variëren van Isa, tot Belle en Belleke. Officieel en voluit: Isabelle Francesca Uselli.

Wat doe je?

Freelance werken in de media. Een drievuldigheid van copywriting, voice-overklussen en productiewerk achter de schermen bij het lifestyleprogramma Tendens.

Waarover gaat deze blog?

Vooral over koken en m’n eeuwige zoektocht naar een gezonde levensstijl. Soms over werk-, reis- en andere herinneringen die ik hier in een vaste vorm giet. En m’n fascinatie voor sociale media sluipt ook wel eens binnen. Nu en dan gaat het zelfs over mijn hond. Toegegeven, een duidelijke focus of afgebakende niche is niet m’n sterkste punt.

The Picnic Guest, waarop slaat dat?

Ik ben verzot op zelfgemaakt meeneemvoedsel: voor picknicks, naar ’t werk, in de auto…. Ik ben er zeker van dat m’n collectie lunchboxen en vershouddozen ruimschoots het nationaal gemiddelde overstijgt. Het was dus of een blog beginnen of Tupperware-consulente worden. Het verkoopstalent is echter straal aan me voorbij gelopen, dus werd het de eerste optie.

Kan je eigenlijk wel goed koken?

Gemiddeld. In kookwedstrijden zal ik bijlange niet alle andere kandidaten naar huis stomen. Ingewikkelde kookprocessen moet je hier niet verwachten. Wel ben ik hoogst culi-curieus van aard en ga ik steeds op zoek naar verrassende, voor mij ongekende smaakcombinaties. Ik ben ook bedreven in het “recyclagekoken”. Meermaals per week stel ik mezelf de vraag: “Wat gebeurt er als ik deze restjes in dezelfde pot gooi?”. Met wisselend succes.

What’s with the Dunglish?

Sommige posts op deze blog zijn in het Engels, andere zijn zelfs tweetalig. Die stammen nog uit de tijd dat m’n ambities verder reikten dan de beschikbare uren in een dag. Ik was ook altijd als de dood om in “steenkolen Engels” te vervallen. Dus concentreer ik me nu liever op een kwalitatieve Nederlandstalige blog dan op een halfslachtige Engelstalige blog.

Facebook

The Picnic Guest heeft ook een, bescheiden, plaatsje op Facebook. Die pagina diende in de eerste plaats als fotoalbum, vooral om de posts op deze blog te ontlasten van een overdaad aan foto’s. Bijkomend voordeel: zo hoef ik m’n Facebook-vrienden niet altijd lastig te vallen met m’n nimmer aflatende stroom aan foodpics.

Van wie zijn de foto’s op deze blog?

Van mezelf. Tenzij anders vermeld. Deze hier boven bijvoorbeeld is van Jochen Decostere (niet alleen freelance fotograaf, maar ook talentvol regisseur, cameraman en illustrator). 

Meer weten?

Vragen, opmerkingen? Op zoek naar een Vlaamse inleesstem, copywriter of journalist? Meer info en contactgegevens vind je op www.isabelleuselli.be